Sunday, August 12, 2018

Tähesadude aeg


Tead ju, et kui langeb täht, tuleb midagi soovida ja tahtmine täitub.
Leiad sinagi, et hirmus raske on nii lühikese hetke jooksul välja valida just see õige soov ning ta veel sobivalt sõnadesse panna?

Aga mõtle nüüd, mida peab tundma see, kes neid soove täidab!



Sumedal augustiööl kohtuvad kaks teekäijat. Poiss ja tüdruk. Võhivõõrad. Aga ritsikad sirisevad, tähed siravad ning kohtudes ei ole neil mitte kuidagi võimalik teineteisest lihtsalt niisama mööda minna. Suudlemata.

Samal silmapilgul langeb täht.

Et see hetk kestaks!“ õhkavad suudlejad.

Hea veel, et ei lisa: „...igavesti!“

Kuidas toimida? Reageerida tuleb ju tähelangemiskiirusel!

Sinna tee peale neid suudlema jätta ei saa, see on selge. Keegi sõidab pikali ja kogu kestmine. Aeg seisma panna? Üsna võimatu ja paljude jaoks ülekohtune. Neile, kes on ametis hoopis ebameeldivamate asjatoimetustega. Nagu valesti neelatud veelonks. Komistamine hõõguvale lõkkeasemele. Viimane hingetõmme...

Kokku neid kahte jätta on sama võimatu. No kui nad nüüd jõuaks selge peaga mõelda, saaksid isegi aru. Aga ei jõua ju. Aeg läheb, aeg läheb...

Ei jäägi muud üle, kui võtta metsaserva tähejahile tulnud ööpiltniku kaamera ja suunata see suudlejatele. Klõps. Soov on täidetud. Hetk jäädvustatud. Kaugelt küll. Oksad varjavad suure osa kaadrist. Inimesi sellel pole võimalik ära tunda. Aga soov on täidetud.

Täht kustub ja kohtujad lahkuvad. Isegi kui neile too suudlus kunagi meenub, tundub see liiga kummaline, et olla midagi rohkemat kui uni.

Piltnik... miskipärast laeb üleski selle kaadri. Oma pilvepanka. Kaustu korrastades lendab see sealt muidugi prügikasti. Aga tolle tühjendamisel... haarab osav käsi natuke määrdunud ja kõvasti kortsutatud foto, silub selle sirgeks ja kinnitab seinale, mida sureliku silm ei seleta. Miljardite teiste tõestusmaterjalide hulka täidetud soovidest.

No comments: