Monday, August 19, 2013

Täht

Kas Sina tead, kui palju kulub aega, et üks täht sünniks ja säraks? Mina ei tea. Aga ma tean tähte, kes oli nii kaua säranud, et arvas: "Aeg on täita kellegi soov."

Et ta oli väga ilus ja hele, otsis ta kaua soovi, mis oleks tema langemist väärt. Ühel ööl märkas ta teel jalutavat paarikest. Tüdruk ja poiss kõndisid käsikäes, tüdruk vaatas oma unistavate silmadega tähele otse näkku ja täht mõistatas ära ta soovi: "Ma tahan, et Ants armuks minusse. Et tema armastus oleks suur ja kestaks surmani."

Armastus tundus tähe jaoks väga oluline. Võib-olla oli see miski, millest ta ise nii väga puudust tundis? Armastus oli nii oluline, et kuigi öine säraja võinuks kellegi raskest haigusest terveks ravida, peatada maavärina või lõpetada sõja, täitis ta selle albi tüdruku edeva soovi. Täitis soovi, märkamata, et noormees, kes sel hetkel tütarlapse kätt hoiab ja äraseletatud ilmel tema kõrval käib, pole hoopiski mitte Ants.

Armastus peab olema vaba. Vaba kahtlustest ja kammitsaist. Õnnetuks saab see, kes arutu tahtmisega teise enese külge seob. Tüdruk teab nüüd. Aga täht on langenud ja teda enam öö külge tagasi ei õmble.

No comments: